Kylä on hiljentynyt

Vakituisesti kylällä asuvien määrä on vuosi vuodelta vähentynyt, ja taloja jäänyt tyhjilleen. Vakituisia vuoden ympäri kylällä asuvia on nykyään enää alle kymmenen. Kesäaikaan väestömäärä moninkertaistuu kesälomaa viettävien ansiosta, mutta talvella on todella hiljaista.

Palvelut ovat lähes kadonneet

Kauppaa ei kylällä enää ole, samoin pankki ja posti palvelut ovat loppuneet. Lähtevän postin kirjelaatikko vielä on ja saapuvan postin jakelu toimii.  Lähin elintarvike kauppa sijaitsee nykyään Kotalassa,jonne matkaa kertyy yhdeksän kilometriä. Kotalassa  toimii myös rautakauppa, ja polttoaine myynti. Lähimmät pankkipalveluja tarjoavat paikkakunnat ovat Virrat, Keuruu sekä Ähtäri.

Palstatilat ovat muuttuneet

Alkuperäiset vuonna 1892-syntyneet palstatilat ovat lähes kaikki nykyään tyhjillään. Ainoastaan kahdessa talossa on nykyään (v.2015) ympärivuotista asutusta. Peuralassa, Kettulassa, Hukkalassa ja Sutelassa, jonka nykyinen nimi on Varola on asukkaita kesäisin.

Kesäisin kylä herää eloon

Kesäisin kotiseudulleen palaavat lomailijat tuovat piristystä kylän elämään. Kesän varsinainen huipennus on urheilukentällä pelattava perinteinen Ukkomiehet-Poikamiehet jalkapallo-ottelu,jolloin liikenne virta täyttää kylätien ja suuret katsojajoukot täyttävät katsomot. Lisäksi Juhannuksena on työväentalolla järjestetty tanssit, jotka ovat keränneet suuren yleisömäärän.

Minne menet Karhunkylä?

Karhunkylän tulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta. Ympäri vuoden kylällä asuvien määrä tulee vähenemään, ja talot autioitumaan. Toiveena tietenkin olisi, että nyt työelämässä olevat tulisivat tänne kotikonnuilleen  viettämään eläkepäiviään, rauhalliseen, kiireettömään elinympäristöön, puhtaan luonnon ja vesistöjen äärelle.