Hei

Lämmitin on meillä kissoille, kylmän kuistin kaapin päällä. Kesti vähän aikaa ennen kun kissat oppivat lämmittimen käyttöön mutta nyt se on heidän lempipaikkansa. Samalla lämmitin ehkä pitää kuistin vähän kuivempana kuin ennen.

Kissat

Kiitos mielenkiintoisesta kuvasta
Terv. Jouko Haikala

Teetkö niitä ainostaan yhden kokoisia vai myös mittojen mukaan?

Hei
Teen vain yhtä kokoa. Vastuksen koko määrää lämmittimen koon. Lämmittimen tarkat mitat leveys 39,2mm syvyys 47,7mm vahvuus 22mm.(versio 2008) Kopissa tulisi olla myös lämmittämätöntä lattiapintaa niin että koira voi maata myös viileällä lattialla. Liikunnan jälkeen koira ei halua maata lämpimällä alustalla.
Terv. Jouko Haikala

Lämmittääkö ko. lämmitin sisäilmaa ilman että koira makaa sen päällä eli pitääkö se kopin lämpimänä koiran esim. ulkoillessa?

Hei
Lämmitin lämmittää jatkuvasti, mutta lämmittimen pinta-ala on niin suuri että lämmittimen pintalämpötila jää n. 10-20c lämpötilaan kun kopissa on kulkuaukko ja ulkona on pakkasta. Lämpö karkaa kulkuaukosta ulos, joka onkin tarkoitus. Näin lämmitin kuivaa koppia . Tämän lämmittimen tarkoitus ei ole nostaa kopin ilman lämpötilaa esim. 20C. Vaan lämmittää koiraa silloin kun koira lämpöä haluaa, ja pitää koppi kuivana.
Terveisin Jouko Haikala

Voiko lämmitintä peittää ?

Ei voi peittää lämöä hyvin eristävällä aineella ( Lämmön eristyskyky pitää olla sama kuin puulla tai huonompi ja aineen pitää kestää lämpöä). Eikä koppia saa sulkea ilmatiiviillä ovella. Omien koirien kopeissa on talvella kulkuaukoissa kaksiosainen tehtaan viltti, niin että keskellä on halkio.
Terveisin Jouko Haikala