KYLÄYHDISTYKSELLE ANTTI-PATSAS 30.11.2007
kunniakirja

- Kuva © Anita Leppälahti 2007, tiedonhaku, teksti, toimitustyö © UJ 2007 -
 

"Kurun Sanomien Antti-patsaan sai tänä vuonna Parkkuun seudun kyläyhdistys. Paikallislehdet jakavat Antti-patsaita Antin päivänä tunnustuksena yhteisölle, joka on ollut tiedottamisessaan tai markkinoinnissaan aktiivisesti yhteistyössä paikallislehdistön kanssa ja joka on edistänyt paikalliskulttuurin vaalimista. - - -"
 

Lue koko juttu Kurun Sanomista 5.12.2007.

Kunniakirjan tekstissä lukee Tunnustuksena ja kiitollisuuden osoituksena, että ...

"Ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Lizeliuksen nimelle ja työlle omistettu Antti-patsas annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka näkyvästi on edistänyt paikallislehden ja paikalliskulttuurin asiaa."
 

Antti

Antin päivää 30.11. vietetään ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Anders Antti Simonpoika Lizeliuksen (1708-1795) työn ja muiston kunniaksi. Tyrväällä syntynyt Lizelius oli pappi ja kirjallisuusmies ja hän toimi mm. kotiopettajana ja Pöytyän ja Mynämäen kirkkoherrana. Suomenkieliset Tieto-Sanomat ilmestyi Turussa vuonna 1776 kaksi kertaa kuukaudessa ja näytenumero jo syyskuussa 1775 nimellä Suomalaiset Tieto-Sanomat.

Antti-patsaan on suunnitellut Isojoella syntynyt kuvanveistäjä Kari Ovaska (1945-1995).

Kurun Sanomatkin on alun perin parkkuulainen ja samalla koko Kurun ensimmäinen sanomalehti, jonka perusti Parkkuun kansakoulun opettaja Jalmari Mantere vuonna 1933.Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita