VIERAITA YLÄ-SAVOSTA 18.8.2006
oppitunti 18.8.2006
Ylä-Savon vieraat oppitunnilla, eturivissä vasemmalta kehittämispäällikkö Pirjo Manninen Ylä-Savon Kehitys Oy:stä ja hankevastaava Jukka Tenhunen Kiuruveden kaupungin elinkeinotoimesta.

- Raakateksti ja kuvat © Anita Leppälahti 2006, toimitustyö © UJ 2006 -
 

Parkkuun seudun kyläyhdistys sai perjantaina 18.8.2006 Ylä-Savon Kiuruvedeltä vieraakseen 20 hengen joukon kylien edustajia ja hankevetäjiä. Muina retkikohteina ylä-savolaisilla olivat Pirkanmaalla Juupajoen Kopsamon kylä, Lempäälän Mattilan kylä ja Oriveden Eräjärvi.

Tyytyväiset ylä-savolaiset iloisen kyläpäällikön ympärillä Parkkuun koulun pihalla. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Kiuruvedellä on parhaillaan menossa Kotiinpaluu-ETU -hanke, joka on Ylä-Savon asukasmarkkinointi- ja maallemuuttohanke. Siinä ovat mukana Ylä-Savon kunnat ja kaupungit: Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Varpaisjärvi ja Vieremä.

Ylä-Savon kylien edustajia kiinnostivat eritoten Parkkuun maankäyttösuunnitelma Parkkuu paikallaan ja helmikuussa 2006 valmistunut kyläsuunnitelma.

Kyläpäällikkö Anita Leppälahti kertoi Parkkuun kylän toiminnasta, markkinoinnista ja harrastustoiminnoista. Vilho Riihikoski selosti Parkkuun työllistämisprojektia, joka herätti paljon keskustelua ja Liisa Helleharju toimi emäntänä.

Miksi ylä-savolaiset sitten tulivat juuri Parkkuuhun? Kiinnostuksen oli herättänyt hyvä verkkosivustomme!Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita 2006