SIVUSTON PÄIVITYS 1.7.2008
tausta 1, 2008
tausta 2, 2008
tausta 3, 2008
tausta 4, 2008
tausta 5, 2008
Uudistetun sivuston viisi uutta taustaa. Näitä saattaa tulla lisää, mutta 1.7.2008 aloitetaan juhannusruusuilla. Kukin tausta painaa keskimäärin alle 100 kt/kpl.

- Teksti ja kuvat © UJ 1.7.2008 -
 

Parkkuun kylän sivut ovat ehtineet elää verkossa jo yli viisi vuotta ja edellinen uudistettu versio 2.0 julkistettiin 30.6.2004 eli melkein päivälleen neljä vuotta sitten. Ne ovat hoitaneet ihan hyvin tehtävänsä, mutta nyt tuli muutoksen aika. Näin kuntaliitoksen kynnyksellä oli hyvä ajankohta uusia sivuston ulkoasu ja toiminta ja tarkistaa sisältöäkin.

Sivusto on kylän laajalevikkisin tiedotusväline ja tavoitettavin markkinointikanava. Visuaalisessa ympäristössä on yhä edelleen syytä erottua joukosta ja mieluummin edukseen. Panoksena kylän näkyvyys ja markkinointi asuinpaikkana, pelivälineinä vähän vanhaa, paljon uutta, jotakin lainattua ja jotakin sinistä.

Sivusto on nyt yhdellä sivulla toimiva ja sivuille pääsee tarvittaessa suorallakin osoitteella. Huomioon on otettu yhtä lailla niin käytön kuin ylläpidonkin helppous. Nyt esimerkiksi sivuston ilmeen voi vaihtaa käden käänteessä vain taustakuvaa vaihtamalla.

Sivuilta on poistettu, mutta sinne on myös lisätty tekstejä ja kuvia, vasta löydettyjä lehtiartikkeleita ja paljon mielenkiintoisia linkkejä, joita ei ole enää toistamiseen linkkisivulla. Parkkuukaan ei enää voinut olla Kurun helmi, koska Kurun kunta lakkaa olemasta, vaan Parkkuun kylän maankäyttösuunnitelman mukaan paikallaan.

Hiukan ollaan edellä aikaa - niin kuin Parkkuulla on tuntunut olevan tapana niin asutushistorian, kylätoiminnan kuin mediankin suhteen. Kuntaliitos tulee voimaan vasta 1.1.2009 ja jotakin kunnanaikaistakin on vielä jäljellä, mutta hallintoa koskevat linkit käyvät jo Ylöjärven aikaa. Toisaalta, osa kunnan toiminnoistakin alkaa jo vähitellen käydä Ylöjärven aikaa. Muutoksia tulee sitä mukaa kun tiedot varmistuvat.

Sivusto toimii yhä edelleen parhaiten Internet Explorerilla v.5.5+ resoluutiolla 1024 x 768 alkaen. Firefoxin, Netscapen, Flockin ja Operan CSS-tuki on erilainen eivätkä tekstit asetu niillä aivan niin kuin pitäisi, vaikka pahimmat selainongelmat onkin nyt ratkaistu. Kuitenkin vierityspalkkien värit, siirtymäefektit ja navigoinnin varjot ja transparenssi toimivat vain Internet Explorerilla.

Joillakin harvoilla sivuilla on ilmennyt tilaongelmia pienellä resoluutiolla, mutta en ole enää pitänyt sitä niin merkittävänä pulmana, että esimerkiksi kuvia olisi tarvinnyt ryhtyä pienentämään. Suuriresoluutioista ikkunaa voi kuitenkin uusimmilla selainversioilla zoomata, jolloin heikkonäköisempikin näkee hyvin pienemmänkin tekstin.

SuperCounters, laskurilukema
Viimeinen laskurilukema 1.7.2008 klo 00.15.

Kävijälaskuri muodosti ongelman. Ensin palveluntarjoaja lopetti toimintansa toukokuun loppupuolella ja oli pikaisesti löydettävä uusi laskuri ja arvailtava siihen lähtöluku parin päivän takaisen tiedon pohjalta.

Enää ei kuitenkaan ole yhtään sellaista sivua, jolla jokaikinen sivustolle tulija varmasti kävisi, niin että se kirjaisi jokaisen jollekin sivulle tulijan. Laskurin sijoittamisessa jokaiselle sivulle taas ei ollut mitään mieltä - se kyllä kertoisi käynnit sivuilla, mutta koska sama kävijä voi käydä useammallakin sivulla, ei olisi mitään mahdollisuutta päätellä kävijämääriä. Niinpä se oli jätettävä kokonaan pois.

Sivuilla on kuitenkin 20.4.2006 alkaen noin 26 kuukauden aikana käynyt laskuriluvun osoittamat 15 624 kävijää eli keskimäärin 600 kävijää kuukaudessa ja yli 7200 kävijää vuodessa. Ei ole mitään syytä olettaa että vakiintunut kävijämäärä yhtäkkiä ainakaan romahtaisi.

ohjelmaikoni
Juhannusruusu.

Ohjelmaikonin voi lisätä työpöydälle miltä tahansa sivulta selaimen Tiedosto-valikon kohdasta Lähetä ... > Pikakuvake työpöydälle, ja sinne ilmestyy pieni valkoinen juhannusruusun kukka. Sama ikoni näkyy myös selaimen osoiterivillä ja välilehtien otsikoissa.

Sivuston koko sisältöön pääsee tutustumaan kätevästi Sisältö-sivun kautta, koska navigoinnissa alavalikoineen ovat vain kaikki varsinaiset pääsivut, mutta sivustossa on kaikkiaan 82 sivua. Palautetta sivustosta voit halutessasi kertoa Parkkuun seudun kyläyhdistykselle, kyosti.aalto(at)aallontie.fi tai anita.leppalahti(at)luukku.com, ja tekijälle, ulrikaj(at)phpoint.fi.

Toivottavasti kaikki olevat ja tulevat kävijät viihtyvät hyvin uudessa ympäristössä!

- Ulrika Juselius -Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita