KURUFEST 10. - 11.8.2007
juliste: ohjelma ja hinnat, 
(c) UJ 7/2007

- Konserttikuvat © Kai Leppälahti 11.8.2007, toimitustyö ja teksti ennakkotietojen ja Anita Leppälahden haastattelun pohjalta, juliste, muut kuvat, kuvankäsittely © UJ 7-8/2007 -
 

Klassisen musiikin helmiä

Muistot viidentoista vuoden takaisilta kesiltä Parkkuun kyläkoululla, kun Heini ja Tuomas Lehto soittivat pieniä konsertteja kahden perheen voimin, tulivat mieleen heidän suunnitellessaan omaa kesäfestivaalia.

Parkkuun seudun kyläyhdistyksen tarjoamalla tuella festivaalista tulikin totta tutussa ympäristössä, kun tämän historian ensimmäisen KuruFest-kamarimusiikkitapahtuman esiintymispaikat 10. ja 11.8.2007 olivat Kurun kirkko ja Parkkuun Seuratalo.

Väkeä kaikissa kolmessa konsertissa oli yhteensä yli 200 ja kommentit olivat pelkästään ylistäviä, kun "hienoa", "upeata" ja "loistavaa" kuului kaikilta tahoilta. Kuulijoita oli saapunut runsaasti ympäri Pirkanmaata, Tampereelta ja Ylöjärveltä kuulemaan näiden tunnettujen huippumuusikoiden esityksiä. Kaikkein kaukaisimmat olivat tulleet aina Helsingistä asti.

Esiintyjät olivat Petja Kainulainen sello, Pinja Laine sello, Tuomas Lehto sello, Tomas Nuñes-Garces sello, Atso Lehto alttoviulu, Erkki Palola viulu, Siljamari Heikinheimo viulu, Sini Virtanen viulu, Reijo Koskinen klarinetti ja Heini Lehto piano. Taiteellisena johtajana toimi Tuomas Lehto ja organisaattorina Heini Lehto. Konserteissa kuultiin Schubertin, Debussyn, Paganinin, Brahmsin, Schumannin, Saint-Saënsin, Popperin ja Kreislerin musiikkia.

Katso konserttitunnelmia kuvina ja klikkaa kuvat suuremmiksi! Lue myös kaksi Kurun Sanomien konserttijuttua: "Tuttuja soittajia 15 vuoden takaa" 9.8.2007 ja "Konserttien taustalla muistot ja ystävyys" 16.8.2007.Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita 2007