KURU-VIIKON PÄÄJUHLA PARKKUUSSA 23.7.2006
voileipiä, (c) KL, 23.7.2006
Parkkuun iloiset emännät talkoilivat voileivät valmiiksi Kuru-juhlaa varten.

- Kuvat © Kai Leppälahti, 2006, teksti Kurun Sanomien artikkelin ja Anita Leppälahdelta saatujen tietojen pohjalta täydentäen © UJ 2006 -
 

Kuru-juhlaa vietettiin Parkkuun Seuratalolla aurinkoisessa kesäsäässä sopivasti kahden sadepäivän välissä. Väkeä oli runsaasti ja tunnelma korkealla.

Tilaisuus alkoi juhlallisesti jumalanpalveluksella talkoolaisten siivoamassa kivilouhoskirkossa luonnon helmassa klo 11.00, missä kirkkoherra Jaakko Uski saarnasi, kanttorina toimi Eija Multanen ja kirkkokuoro lauloi. Sen jälkeen juhlaväki siirtyi Parkkuun Seuratalolle kahvitarjoilun ja parkkuulaisten emäntien loihtiman herkullisen voileipäpöydän ääreen.

kivilouhoskirkko, (c) KL, 20. ja 23.7.2006
Talkoolaisten puhdistamassa kivilouhoskirkossa saarnasi kirkkoherra Jaakko Uski.

Välipalana esiintyi laulutrio Ladyt eli Ritva Hämeenoja, Marja Laitinen ja Sirpa Harju. Sen jälkeen Helsingin yliopiston kansantaloustieteen laitoksella parhaillaan väitöskirjaa valmisteleva Marko Taipale piti juhlapuheen, jossa hän käsitteli odotetusti talouspolitiikkaa, kunta- ja palvelurakenneuudistusta, rahapolitiikan muutoksia ja kuntien taloutta.

Hän piti Kurun maantieteellistä laajuutta myös kunnan vahvuutena, koska rajojen läheisyydestä käydään paljon työssä myös muissa kunnissa tuoden veroeuroja Kuruun. Myös tieinvestointien hän arvioi saattavan tuoda kunnalle hyötyä ainakin pitkällä tähtäimellä.

juhlapuhe, (c) KL, 23.7.2006
Juhlapuheen piti Marko Taipale.
Henna ja Matti, (c) KL, 23.7.2006
Vuoden 2006 Kurun Urhea Matti ja Heloposki Henna.

Sitten alkoi lähestyä yksi odotetuimpia jokavuotisia jännitysmomentteja, eli vuoden Heloposki Hennan ja Urhean Matin henkilöllisyyden paljastaminen.

Jännitystä pidettiin yllä vielä hetki, sillä sitä ennen toimittaja Anna-Kaisa Pohjannoro esitteli toimittamansa ja kulttuuritoimen kustantaman kirjan Meidän Matit ja Hennat vuosina 1974-2006. Kirjassa kerrotaan Henna & Matti -tradition taustoja ja mm. se, että nimet ovat peräisin J.L. Runebergin runoelmasta Hirvenhiihtäjät, joka on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1832.

Ja sitten saatiin kuulla vuodelle 2006 valittujen Heloposki Hennan ja Urhean Matin nimet, kun kulttuurikoordinaattori Jaana Tiura saapui esittelemään heidät, eli Ritva Hämeenojan ja Petri Väisäsen.

juhlasalin koristelua, (c) KL, 23.7.2006
Juhlasali oli koristeltu luonnonkukkasin.

Petri Väisänen on parkkuulainen kivitaiteilija ja yrittäjä ja hän on toiminut kunnallispolitiikassa ja urheiluseura Kurttu ry:ssä. Ritva Hämeenoja on fysioterapeutti, hänkin aktiivinen kunnallispoliitikko, jonka lukuisien harrastusten joukossa tärkeitä ovat mm. laulaminen ja Granito-kuoro.

Lopuksi parkkuulaiset näyttelijät esittivät Meeri Karjalaisen kirjoittaman näytelmän Juhlapuhe, joka oli savon kielestä käännetty parkkuun kielelle. Näytelmän oli ohjannut Marjatta Riihikoski ja näyttelijöinä olivat Riitta Laurila, Matti Tienari, Kalle Riikoski, Tapani Laurila ja Hannele Maijala.

Näytelmätuotanto Parkkuussa onkin ollut aina runsasta ja vilkasta. Siis uusia näytelmiä kirjoittamaan ja vanhoja tekstejä kaivelemaan varastojen uumenista! Ties vaikka vielä kiertueelle -

Myös Kurun Sanomat oli paikalla. Juttu julkaistiin lehdessä 27.7.2006 otsikolla Tunnelmasta toiseen Kuru-viikon pääjuhlassa.Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita