PARKKUUSTA PIRKANMAAN VUODEN KYLÄ 2006
kunniakirja

- Kuvat © Riitta Laurila 2006, raakateksti Anita Leppälahti, toimitustyö © UJ 2006 -
 

Parkkuun kylä valittiin Pirkanmaan Vuoden 2006 kyläksi Pirkanmaan kylätoimintapäivänä lauantaina 26.8.2006 Virtain Killinkosken kylässä Wanhan Tehtaan Miljöössä. Kunniakirjaa olivat noutamassa Matti Tienari, Riitta Laurila, Liisa Helleharju ja Anita Leppälahti.

Tiedotusvälineistä paikalla olivat Aamulehti, Kurun Sanomat, Suomenselän Sanomat, Kolmoisväylä ja KMV-lehti. Lisäksi Tampereen radiossa lähetettiin maanantaina 28.8.2006 klo 11.30 Anita Leppälahden haastattelu, jonka toimitti Mari Vesanummi.

Pirkan Kylät -viiri

Pirkan Kylät ry on valinnut Vuoden kyliä vuodesta 1997 alkaen, jolloin ensimmäiseksi Vuoden kyläksi valittiin Ruoveden Pihlajalahti. Tänä vuonna valittiin hakupapereiden perusteella ensin kolme parasta, joihin käytiin tutustumassa ja tekemässä haastattelua.

Pirkan Kylät ry:n valintaperustelujen mukaan Parkkuun

"kylässä täyttyvät kaikki Vuoden kylän kriteerit: suunnitelmallisuus, pitkäjänteisyys, kylän monipuolinen ja laaja-alainen toiminta ja uuden luovan toiminnan toteuttaminen, avoin tiedottaminen ja vahva yhteistyö eri toimijoiden kesken".

Kunniamaininnan saivat Saarioispuoli Valkeakoskelta, Kutala Vammalasta ja Annikin kaupunkikylä Tampereelta.

Puheenjohtajan puheenvuoro

- © Anita Leppälahti 2006 -

Parkkuussa on ollut kylätoimintaa vuodesta 1978 lähtien. Toiminta on ollut alusta lähtien parkuslaisten omaehtoista ja paikallista kehittämistoimintaa oman asuinalueen elinkelpoisuuden, viihtyisyyden ja kylän identiteetin vahvistamiseksi.

Olemme ottaneet vastuuta kylän - ja laajemmin koko seudunkin - kehittämistoimista, mistä hyvänä esimerkkinä on työllistämisprojekti vuosina 1997 - 2003. Olemme myös kutsuneet kyläläiset yhteen pohtimaan ympäristömme kehittämistä.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja esittelemme toimintaamme siitä kiinnostuneille. Parkkuussa asuu paljon hyviä ihmisiä, jotka ovat olleet pitkään mukana kylätoiminnassa ja ansaitsevat julkisen tunnustuksen oman kylänsä pitkään jatkuneelle toiminnalle ja erinomaisuudelle.

Kylän toimintaan otamme ilomielin mukaan kaikki iästä, sukupuolesta, puoluekannasta ja harrastuksista riippumatta, yhtä lailla pitkään vakituisesti Parkkuussa asuneen, kuin vasta kylälle muuttaneen tai vapaa-ajan asukkaan.

Pirkan Kylät ry:n jäsenenä olemme olleet mukana alusta asti, vuodesta 1992 lähtien. Näin olemme olleet kehittämässä myös maakunnallista kylätoimintaa.    
 

Kylätoimintapäivän järjestäminen

kuuluu aina edellisen vuoden voittajan velvollisuuksiin, mikä merkitsee sitä, että ensi vuonna 14.7.2007 juhlitaan Parkkuussa.

Pirkanmaan Vuoden kylä on automaattisesti mukana myös valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Kylätoiminta ry. Valtakunnallisen kilpailun tulokset julkistettiin Valtakunnallisilla Kyläpäivillä Pohjois-Satakunnassa Jämijärven Jämillä 15. - 16.9.2006.

Tällä kerralla valinta osui Untamalan kylään Laitilasta ja kunniamaininnan saivat Veikkolan kylä Kirkkonummelta ja Huikon kylä Toivakasta.

Kuvissa Anita Leppälahti esittelemässä Parkkuun kylää Killinkosken kylätoimintapäivän juhlavieraille, Suomen Kylätoiminta ry:n pääsihteeri Risto Matti Niemi puheenpitäjänä ja Anita Leppälahti ja Matti Tienari vastaanottamassa viiriä ja kunniakirjaa Pirkan Kylät ry:n puheenjohtaja Torsti Mäkiseltä.

Kuvia näppäili Riitta Laurila. Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita