MITTAYKSIKÖT

cm

Senttimetri.

em

Fontin korkeus. Tulee roomalaisten majuskelien M-kirjaimesta, jonka leveys ja korkeus olivat samat ja kirjaimen vaatima pinta-ala muodosti ns. M-laatikon. Suositellaan käytettäväksi mieluummin kuin pikseliä tai pistettä.

ex

x-kirjaimen korkeus eli fontin keskialueen korkeus ilman ylä- ja alaulokkeita.

in

Inch = tuuma = 2,54 cm.

mm

Millimetri.

pc

Pica = cicero, 12 typografista pistettä eli 4,512 mm.

pt

Point, typografinen piste eli 0,376 mm. Näiden sivujen leipätekstin koko on 8pt eli 3,008 mm.

px

Pikseli, kuvapiste, näytön mittayksikkö. Kuvan pikselikoko on 0,353 mm, kun sen resoluutio on 72 dpi. Jos kuvan resoluutio on 200 dpi on pikselin koko 0,127 mm.

%

Prosenttia elementin tai koko sivun leveydestä, sivun reunasta, fontin korkeudesta.

VÄRIEN ARVOT

#rrggbb

rr, gg ja bb ovat heksadesimaalisia arvoja välillä 00 - FF, määritys kuvankäsittelyohjelman värivalintaikkunassa ja muunto myös Windowsin laskurilla. Toimii sekä HTML- että CSS-määrityksissä.

#rgb

Sama 3-numeroisina heksadesimaalisina arvoina, määritys kuvankäsittelyohjelman värivalintaikkunassa ja muunto myös Windowsin laskurilla. Esimerkiksi #30D on sama kuin #3300DD. Toimii sekä HTML- että CSS-määrityksissä.

rgb(r,g,b)

Arvot ovat desimaalisia arvoja 0 - 255, määritys kuvankäsittelyohjelman värivalintaikkunassa. Toimii vain CSS-määrityksissä.

rgb(r%,g%,b%)

Kunkin värin määrä ilmaistaan prosentteina 0% - 100%. Toimii vain CSS-määrityksissä.Sijainti: CSS, Typografia, WWW-sivuston
suunnittelusta ja toteutuksesta

sivun alkuun