Minna Wirzenius- Karjalainen

Hevostaidetta      ja      Hevoshierontaa


     
Tmi Onnellinen Hevonen
 

 
Minna Wirzenius-Karjalainen
p. 040-576 3606
   
minna.w.karjalainen(a)gmail.com
   
Poikeluksentie 1449
34330 Poikelus (Ylöjärvi)

Hevosten kanssa olen touhunnut n. 35 vuoden ajan. Olen aina harrastanut ratsastusta vaikka olen välillä työskennellyt myös hevosten hoitajana ravitalleilla ja ravivalmentajana. Minulla oli B-ajolupa ja ajettuja startteja on lähes sata. Ravinaisten suomenmestaruuden voitin 1998 ja olen ollut joukkueajajana kilpailuissa pari kertaa voittajajoukkueessa ja muutama muukin voitto on takataskussa.

 

Vapaata laukkaa, akryyli/pastelli 57*40cm

                       

Ratsastuksessa kilpailin lähinnä aluetasolla koulua ja vähän myös esteitä ja jonkun kenttäkilpailunkin. Nykyään en enää kilpaile, sillä haluan ratsastaa hevosen, en kilpailuiden ehdoilla.

Hevostalouskoulun olen käynyt vuosina 1981 -82 Ypäjällä ja tallimestarina olen työskennellyt mm Espoon ratsastustallilla (missä kouluttauduin myös harrasteohjaajaksi ja pidin tunteja) sekä Jutan tallilla Ylöjärvellä.

      

Nykyään pidän tunteja kotonani suomenhevosella ja rist.ponilla. Käyn myös pitämässä keikka- tunteja muuallakin halukkaille.

 

Nöyränä, akryyli harmaalle kartongille 58*39cm

           

Kotonani kasvatan ja koulutan itselleni rakkainta rotua, suomenhevosta. Minulla oli vuonna 2004 edesmennyt jalostusori Veuhuri ja nyt sen kaksi jälkeläistä: 1999 s. ruuna Viuhu-Ville ja 2003 s. tamma Pikku Pisara sekä jälkimmäisen emä, tamma Viime-tippa. Lisänä porukassa on rist.poni Tirlittan.

kuvassa Viime-tipan ja 1 -vuotiaan Pikku Pisaran kanssa

Omien varsojeni koulutus on ollut kaikkein opettavaisinta tällä ikuisesti jatkuvalla polulla, hevosen oikeassa ymmärtämisessä. Niinpä olen päätynyt ratsastamaan hevosillani raudattomasti eli niillä ei ole kuolaimia eikä kenkiä. 

Toivoisinkin, että kaikki ihmiset oivaltaisivat kuolainten tarpeettomuuden ja koetan viedä asiaa eteenpäin pitämällä tunteja ja luentoja aiheesta.