KURUFEST 10. - 12.6.2011
KuruFest 2011

- Tiedonhaku, teksti, toimitustyö, juliste, kuvankäsittely © UJ 8.4.2011, 24.6.2011 -
 

Klassisen musiikin helmiä

KuruFestin tämän kesän kolmipäiväisessä ja jo viidennessä kamarimusiikkitapahtumassa tiedettiin jo ennakolta kuultavan Ligetin, Haydnin, Mozartin, Šostakovitšin, Tötterströmin ja Schumannin musiikkia.

Lauantain 11.6.2011 Parkkuun Seuratalon iltakonsertin viimeiseen asti salaisuutena säilyneeksi ohjelmaksi paljastettiin täydelle salille vasta konsertissa Boccherinin, Kodályn, Sibeliuksen, Haydnin ja Debussyn tuotantoa.

Lisäksi Kreeta-Julia Heikkilä ja Siljamari Heikinheimo esittivät Roope Gröndahlin säestämänä Jerome Kernin Otto Harbachin librettoon 1930-luvulla säveltämästä Roberta-musikaalista tunnetun jazz-klassikon Smoke Gets in Your Eyes. Sitä ovat levyttäneet vuosikymmenien mittaan kymmenet huippuartistit Louis Armstrongista Billie Holidayhin, Barbara Streisandiin ja The Plattersiin ja tehneet sen tuttuakin tutummaksi sukupolvelle toisensa jälkeen.

Konserttien esiintyjinä olivat Siljamari Heikinheimo viulu, Kreeta-Julia Heikkilä viulu, Atso Lehto alttoviulu, Reijo Koskinen klarinetti, Roope Gröndahl piano, Heini Lehto piano, Tuomas Lehto sello, Petja Kainulainen sello ja Christian Fagerström sello. Taiteellisina johtajina toimivat Heini Lehto ja Tuomas Lehto.

Väliaikabuffettien lisäksi oli Parkkuun Seuratalossa ennen sunnuntai-iltapäivän 12.6.2011 viimeistä konserttia uutuutena tarjolla myös lounas klo 12.00 alkaen. Menuhun kuului salaatteja, herkkusieniä, katkarapuja, perunoita, possua ja uunilohta ja jälkiruoaksi suklaamousse ja kahvi, lapsille oli varattu omat herkut salaatteineen ja lihapullineen.

Katso konserttitietoja myös oheisesta julisteesta ja tekstilaatikon lehtijutuista. Lisätietoja esiintyjistä löytyy KuruFestin omilta sivuilta. Seuraava KuruFest on jo luvattu vuoden kuluttua samaan aikaan kesäkuun toisena viikonloppuna 8.-10.6.2012.Tulosta Sulje kehys  colorscale

Sijainti: Parkkuu paikaltaan, Tiedotteita 2011